winkelmandje 
menu

Wie zijn wij? 

In 1993 maakten zeven moeders verbonden aan de Vrije School Mareland in Leiden poppen en seizoentafelfiguren voor de jaarlijkse bazaar. Een winkelier uit Leiden nodigde de moedergroep uit om de jaartafelfiguren in zijn winkel te verkopen. Helaas vertrok de winkel na 5 maanden uit Leiden, maar de verkoop liep goed. Twee moeders waren overgebleven: Monique de Bruijn en Heleen Janssen. Zij besloten de verkoop voort te zetten in een andere winkel en stapten naar de Kamer van Koophandel.

Dit was het begin van Hompeltje en Pompeltje. Sinds die tijd is het aanbod van poppen en vooral seizoentafelfiguren uitgebreid. Maar we blijven nog steeds trouw aan onze uitgangspunten van het begin:

  • We maken alleen zonnekindpoppen, met een lijfje van tricot, opgevuld met schapenwol en aangekleed met katoen, velours, flanel of wol.
  • Onze jaartafelfiguren zijn gemaakt voor een seizoentafel op school of in de huiskamer. Een seizoentafel is een aangeklede tafel met flanellen lappen, waar de seizoenen uitgebeeld worden. Zo raakt een kind betrokken bij de veranderingen in de natuur. In onze keuze voor figuren die we maken kijken we of ze een verbinding hebben met een seizoen of jaarfeest.
  • We zijn bewust geen doorverkoopadres van alle pakketten die verschijnen. We selecteren naar onze eigen smaak en stijl. Er bestaan goede postorderbedrijven, waar je als particulier kan kopen. We verwijzen naar deze bedrijven (zie LINKS).
  • We proberen veel aandacht te schenken aan het maken van onze poppen en figuren omdat we het belangrijk vinden om alles wat we maken zorgvuldig af te werken.